RAV4 má našliapnuté stať sa najpredávanejším autom sveta, musí však poraziť Corollu

Záujem o vozidlá kategórie SUV rastie nielen u nás a v Európe, ale na celom svete. U nás medziročne vzrástol záujem o esúvečka až o 25 percent a celosvetovo o 12 percent.
Vydané  Text: 
Toyota RAV4 Hybrid (2017)
**Dnes si prím najpredávanejšieho auta na svete udržiava Toyota Corolla – a nielen dnes, ale už štrnásty rok! Rastúci záujem o crossovery a vozidlá kategórie SUV však môže predstavovať ohrozenie pre tradične populárne hatchbacky, lifbacky, kombi a sedany.** Ak by sa naplnili očakávania odborníkov, už v priebehu najbližších rokov by sa najpredávanejším autom sveta mohlo stať práve také, ktoré patrí do kategórie SUV. A z nich sa zatiaľ najlepšie darí jednému, ktoré by u nás len tak hocikto za lídra v predajnosti ani neoznačil.

Čítajte aj: Predaje áut na Slovensku v roku 2017 opäť rástli, darilo sa najmä SUV a vyššej strednej triede



Celosvetovo najpredávanejším SUV na svete je Toyota RAV4. Len za minulý rok sa jej predalo 807 401 kusov, čo je o 11% viac ako v roku 2016. Druhú priečku obsadila Honda CR-V, tretiu Volkswagen Tiguan, nasledujú ich Hyundai Tucson, Nissan Qashqai a na naše pomery exotický Great Wall Haval 6. TOP9 najpredávanejších SUV sveta uzatvárajú modely Nissan X-Trail (v USA Nissan Rogue), Kia Sportage a Mazda CX-5.
Toyota RAV4 Hybrid (2017)









Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX! 
  • Predstavujeme AUDI Q6 e-tron: Technologický skok

  • Toto nie je vylepšenie, ani evolúcia. Audi Q6 e-tron predstavuje úplne novú generáciu elektromobilov Audi.

     Nová platforma, nový dizajn, nové technológie, nové riešenia. Také významné, že budú základnými stavebnými kameňmi pre Audi ešte na mnoho ďalších rokov.  Model Q6 e-tron je priekopníkom, ktorý prináša tieto riešenia ako úplne prvý.