BMW radikálne zvyšuje ciele: mieni predať obrovské množstvo plug-in hybridov!

Elektromobily a hybridy zatiaľ na dračku nejdú, ale sú na správnej ceste.
Vydané  Text: 

Tak kto bude lídrom v počte predaných prémiových elektromobilov a plug-in hybridov? Tesla, BMW alebo Daimler? BMW najnovšie zaujalo významným zvýšením cieľov predaja hybridne poháňaných áut.

Počas decembra minulého roka značka BMW vyhlásila, že v roku 2017 plánovala predať až 100-tisíc elektrických automobilov, čo sa jej aj podarilo. Tento míľnik spoločnosť dosiahla v polovici posledného kalendárneho mesiaca. Je to pôsobivý cieľ, hoci v porovnaní s celkovou výrobou a predajom to nie je tak výrazné číslo. Ak sa vám zdá, že 100-tisíc predaných plug-in hybridov v roku 2017 bol akýsi úkaz a dôsledok veľkej kampane na eco-friendly automobily, vedzte, že **plány v roku 2018 sú oveľa vyššie**. Oveľa.
BMW plánuje v priebehu roku 2018 predať až **150-tisíc kusov automobilov s plug-in hybridným pohonom**. To sú tie automobily, ktoré je potrebné **tankovať aj dobíjať** a ktoré sú schopné prejsť výlučne na elektrinu asi **do 50 kilometrov**. V reálnej premávke a vplyvom počasia, teploty a elektroniky v aute tento dojazd môže výrazne klesať až na polovicu. Zaujímavosťou pritom je, že v roku **2016 značka predala 62-tisíc kusov plug-in hybridných automobilov**. Trend je zjavný, ľudia a firmy majú stále väčší záujem o automobily, ktoré vedia jazdiť aj na elektrinu. Lídrom v predajoch je BMW i3, z ktorého sa dodnes od uvedenia v roku 2013 predalo viac ako **100-tisíc kusov**. Očakáva sa, že s príchodom vylepšeného BMW i3s sa dopyt zvýši ešte viac. Modelový rad i3 pritom BMW plánuje modernizovať a rozšíriť, čo by sa malo premietnuť do ešte lepších predajov.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Predstavujeme AUDI Q6 e-tron: Technologický skok

  • Toto nie je vylepšenie, ani evolúcia. Audi Q6 e-tron predstavuje úplne novú generáciu elektromobilov Audi.

     Nová platforma, nový dizajn, nové technológie, nové riešenia. Také významné, že budú základnými stavebnými kameňmi pre Audi ešte na mnoho ďalších rokov.  Model Q6 e-tron je priekopníkom, ktorý prináša tieto riešenia ako úplne prvý.
  • SERVIS

    Inovatívny rad legálnych žiaroviek OSRAM NIGHT BREAKER® LED W5W je dostupný už aj na Slovensku

  • ams OSRAM, svetový líder v oblasti optických riešení, rozšíril rodinu na Slovensku legálnych LED žiaroviek OSRAM NIGHT BREAKER® LED o žiarovku W5W.

     Osvedčenie Ministerstva dopravy SR o vnútroštátnom typovom schválení komponentu je aktuálne udelené pre náhradné LED svetelné zdroje typu: H1-LED, H4-LED, H7-LED, H7-LED (24 V), a novo aj pre W5W-LED.