Američania vyberali najlepšie autá, súhlasíte s ich hodnoteniami?

Pred niekoľkými dňami americký magazín Consumer Reports zverejnil výsledky prieskumu spokojnosti zákazníkov s ich autami. Vyplýva z nich, že zákazníci nie sú veľmi spokojní s Mercedesom GLA, naopak Teslu by si kupovali opäť.
Vydané  Text: 
Consumer Reports každý rok pripravuje prieskum o spokojnosti zákazníkov a robí to veľmi jednoducho: pýta sa svojich predplatiteľov, či by si znovu kúpili to isté auto. Účastníci prieskumu ďalej môžu hodnotiť svoje auto v šiestich kategóriách: skúsenosť s jazdou, komfort, hodnota, dizajn, zvuk, výbava. Na základe ich odpovedí sa vypočíta celkové hodnotenie. V tohtoročnom vydaní tohto prieskumu je najlepším automobilom podľa zákazníkov v USA Tesla Model S. Až 92 percent zákazníkov uviedlo, že si auto opäť kúpia. Consumer Reports oceňuje elektrický sedan pre jejho výnimočný výkon, akceleráciu, dobré jazdné vlastnosti a vysokú úroveň komfortu. Na prvej priečke v zozname najlepších áut podľa amerického zákazníka sa teda nachádza **Tesla Model S**, s minimálnym rozdielom jej dýcha na krk **Porsche 911** a **Chevrolet Corvette**. V zozname ďalej nachádzame, že Američania oceňujú **Lincoln Continental**, **Ford F-350**, **Mazdu MX-5 Miata**, **Toyotu Prius**, **Tesla Model X**, ďalej rodinné MPV **Honda Odyssey** a tiež **Dodge Challenger**. **Najhoršie obstál Mercedes-Benz triedy GLA** – musíme však pripomenúť, že v kategórii crossoverov je dnes konkurenčný pretlak ako nikdy predtým a aj automobily neprémiových značiek dosahujú takých kvalít, že sa rozdiely medzi vozidlami pomaly strácajú. Zákazník je teda postavený pred dilemu: kúpiť si kvalitné a superbezpečné auto od Mercedesu s vyššou cenou alebo zaplatiť menej, mať rovnako pekné auto, ale klesnúť v nárokoch na bezpečnosť a kvalitu materiálov? Cena je rozhodujúca a tu nachádzame dôvod, prečo si podľa Consumer Reports zákazníci neplánujú opäť kúpiť Mercedes GLA.




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »