Tesla vystavuje Model X na novej autobusovej stanici v Bratislave

Prvá marketingová aktivita americkej automobilky u nás ťaží zo spolupráce s Alzou.
Vydané  Text: 

Na novej autobusovej stanici v Bratislave je vystavený elektromobil Tesla Model X, ide o jednu z prvých marketingových aktivít automobilky Tesla na Slovensku v súvislosti so skorým spustením predaja Modelu X.



Tesla Model X 100D sa nachádza vo vnútri novej stanice v časti, v ktorej je výdajňa a predajňa internetového obchodu Alza. Vystavenie Modelu X realizuje práve Alza a pri elektromobile nájdete aj pracovníka, ktorý odpovedá na otázky zvedavých okoloidúcich. Rovnakú akciu mala Alza aj v Českej republike, pričom prezentovaný Model X 100D sa na e-shope predáva za 3 480 000 Kč, v prepočte za 134 036 eur.



Podľa našich informácii, ktoré sme získali od zamestnanca Alzy, bude Model X vystavený do budúceho pondelka (teda jeden celý týždeň) a do dnešného dňa sa aj napriek veľkej medializácii Alze nepodarilo predať ani jeden elektromobil značky Tesla. Automobily sa ešte stále nakupujú fyzicky v priestoroch predajcov a preklenúť tento stereotyp nebude vecou iba niekoľkých mesiacov. Je však nepochybné, že súčasní násťroční budú preferovať online nákup tovaru pred návštevou fyzickej predajne a zrejme sa toto spotrebiteľské správanie presunie aj do sveta automobilov.



Keby sme chceli byť sarkastickí, poukázali by sme na to, že ľudia cestujúci autobusmi asi nebudú mať peniaze na kúpu drahého prémiového elektromobilu s výkonom športového auta. Do predajne Alzy si však chodia zakazníci vyzdcihovať aj drahú elektroniku za tisíce eur, tí sú pre Teslu atraktívnejší.

Nová autobusová stanica je už plne funkčná a pôsobí nepomerne estetickejšie a čistejšie ako tá doterajšia. Cestujúci pôsobia pokojným dojmom, pretože všetko je dobré označené, prehľadné a v areáli je niekoľko pracovníkov, ktorí ľudí usmerňujú. Na stanici je okrem Alzy aj predajňa potravín Malina a tiež trafika, dva bankomaty, stánky s rýchlym občerstvením a kávou. Na stanici sme nevideli žiadnych bezdomovcov.

V čase našej návštevy stanice jej priestory navštívil aj kandidát do župných volieb Pavol Frešo, ktorý okrem iného sľubuje aj mestskú dopravu zadarmo. Vysoké ciele…

Náhradná autobusová stanica v Bratislave je čistá, estetická a je priamo spojená s predajňou Alza.
Nie všetko na dočasnej autobusovej stanici je dokončené, všimli sme si napríklad takýto zväzok káblov trčiaci z konštrukcie strechy.
Ľudia čakajúci na svoj autobus majú problém sústreďovať sa do radov. Zatiaľ sa zhlukujú, pretože medzi nástupišťami nie je veľa voľného miesta.





Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »