Test Škoda Octavia Scout 2.0 TDI: Ničiteľ predsudkov (amš 10/2017)

Škoda Octavia Scout je fenoménom nášho regiónu. Vyskúšali sme ju so 184-koňovým naftovým TDI a s množstvom výbavy, ktorou spoľahlivo ničí predsudky o „obyčajných škodovkách“.
Vydané  Text: 
Scout nie je potrebné predstavovať, automobilka ho vyrába už desať rokov a dnes sa pozeráme na verziu s najnovším štvorokým dizajnom. Ak zlí komentátori na internete píšu, že sa na Octaviu nedá pozerať, my tvrdíme presný opak: sofistikovaný vzhľad predných partií dokonale ladí s terénnym vyhotovením, vzbudzuje rešpekt a v každodennom živote pozitívne prekvapuje. Silou, praktickosťou aj dizajnom. Stále je to tá Octavia, ktorá jazdí pohodlne, kultivovane a predstavuje štandard našich ciest, ako Scout však pridáva pridanú hodnotu v podobe off-road imidžu a poctivého pohonu 4 x 4.



Naftový motor sa do Scouta hodí, my sme jazdili najsilnejší s maximálnym výkonom 135 kW (184 k) a automatickou prevodovkou DSG (na chlp rovnaký je aj v Leone X-Perience). Je to ideálna voľba, pretože dokáže jazdiť s dobrou spotrebou, vskutku kultivovane a v prípade potreby aj zatlačiť do sedadiel.



Celý test ŠKODA OCTAVIA SCOUT 4×4 s naftovým motorom TDI (s krajšími fotkami 🙂 )nájdete v aktuálnom vydaní magazínu AUTO MOTOR A ŠPORT 10/2017, ktorý je práve v predaji!

Auto Motor a Šport 10/2017





Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »



Predstavujeme AUDI Q6 e-tron: Technologický skok

  • Toto nie je vylepšenie, ani evolúcia. Audi Q6 e-tron predstavuje úplne novú generáciu elektromobilov Audi.

     Nová platforma, nový dizajn, nové technológie, nové riešenia. Také významné, že budú základnými stavebnými kameňmi pre Audi ešte na mnoho ďalších rokov.  Model Q6 e-tron je priekopníkom, ktorý prináša tieto riešenia ako úplne prvý.
  • SERVIS

    Inovatívny rad legálnych žiaroviek OSRAM NIGHT BREAKER® LED W5W je dostupný už aj na Slovensku

  • ams OSRAM, svetový líder v oblasti optických riešení, rozšíril rodinu na Slovensku legálnych LED žiaroviek OSRAM NIGHT BREAKER® LED o žiarovku W5W.

     Osvedčenie Ministerstva dopravy SR o vnútroštátnom typovom schválení komponentu je aktuálne udelené pre náhradné LED svetelné zdroje typu: H1-LED, H4-LED, H7-LED, H7-LED (24 V), a novo aj pre W5W-LED.