Naše autá sú špinavé! Na volante máme viac baktérií ako na záchode.

Prieskum ukázal, že sa nevieme postarať o čistotu v našich autách.
Vydané  Text: 
Odborníci zistili, že v priemere čistíme interiér len raz za 2 roky. Bežne ale doma vysávame a upratujeme každý týždeň. Kabína sa pritom stáva zdraviu nebezpečným miestom zhruba po roku neustáleho užívania.


Je pritom úplne normálne, že za volantom častokrát konzumujeme jedlo, nápoje a používame rôzne prípravky. Občas si tiež zakašleme či kýchneme. Nemôžeme sa potom čudovať, že sa na volante alebo radiacej páke vyskytuje až 800 baktérií na centimeter štvorcový. Pre porovnanie, na bežnej záchodovej miske nájdeme zhruba 80 baktérií na centimeter štvorcový. Ešte vám nie je zle? Určite bude, keď sa dozviete, že medzi ne patria aj stafylokoky, ktoré spôsobujú problémy s črevami a kožné vyrážky. Nechýbajú ani baktérie Bacillus cereus či E Coli, ktoré môžu tiež spôsobiť nevoľnosť a hnačku.


Je preto veľmi dôležité pravidelne pretierať špeciálnymi utierkami aspoň tie časti, s ktorými prichádzame najčastejšie do styku. Tým myslíme hlavne volant, radiacu páku, kľučky dverí, výduchy klimatizácie či koberce. Nemali by ste zabúdať ani na kabínový filter.




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »