Subaru Impreza sa vracia do Európy! Podarí sa jej zaujať?

Je dosť možné, že boj s konkurenciou prehrá!
Vydané  Text: 
Automobilka Subaru to na Slovensku nemá jednoduché a len málokto ju reálne zaradí do užšieho výberu. Všetky modely idú tak trochu proti prúdu a svojim dizajnom rozhodne nenadchnú hneď na prvý pohľad. Niektorí sa obávajú aj motorov boxer. V minulosti sa totiž vyskytli rôzne problémy so vznetovými agregátmi. Najväčším problémom je ale cena vozidiel. Subaru momentálne nemá v ponuke dostupný model nižšej strednej triedy, ktorý by zaujal širšiu skupinu zákazníkov.


Nás preto veľmi teší, že sa Impreza konečne vráti do Európy. Z aktuálnych informácií vám detailné špecifikácie ešte nevieme poskytnúť. Potvrdené sú pohonné jednotky typu boxer v objemoch 1,6 a 2,0 litra. Nemal by chýbať ani symetrický pohon 4×4 či najnovší bezpečnostný prvok EyeSight.


Subaru ďalej tvrdí, že hatchback prinesie nekompromisnú radosť z jazdy. V tejto oblasti by mohla nová Impreza zabodovať. Konkurencia je v tejto triede veľmi tvrdá a japonský hatchback bude mať čo robiť, aby s ňou udržal krok. My sme zvedaví na cenovú politiku a jazdné vlastnosti novej generácie, ktoré by určitú skupinu ľudí mohli zaujať.




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »