Škoda Kodiaq vRS sa stane skutočnosťou! Čo ponúkne?

Kodiaq vRS zaujme agresívnym vzhľadom aj výkonom.
Vydané  Text: 
Ostrá verzia je aktuálne vo vývoji, takže údaje o technických parametroch nie sú k dispozícii. Podľa niektorých zdrojov by mal nový Kodiaq ponúknuť naozaj „veľké množstvo“ krútiaceho momentu. S najväčšou pravdepodobnosťou tak bude k dispozícii len s naftovým motorom. Jazdné vlastnosti by mal strážiť aj štandardne dodávaný pohon všetkých štyroch kolies, ktorý sa v tomto aute určite zíde.


Ako bude najrýchlejší Kodiaq vyzerať? Očakávame agresívnejšie nárazníky, čierne a karbónové doplnky či výrazné lemovanie okien. Najväčší záujem o ostré škodovky prejavili zákazníci v Nemecku aj vo Veľkej Británii, kde túto verziu uprednostňuje až 20% zákazníkov. To už je číslo, kvôli ktorému sa automobilke oplatí investovať do vývoja ďalšieho vRS modelu.


Boom okolo tohto auta pritom ani zďaleka nekončí. Kodiaq v budúcnosti plánujú vyrábať aj ako kupé, primárne určené pre čínsky trh. O možnom predaji v Európe sa zatiaľ nehovorí, vysoký dopyt by túto situáciu ale mohol zmeniť.




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »