VIDEO: Slepá ulička, alebo revolúcia? Škoda prezentuje funkcie digitálnej prístrojovej dosky.

Digitálne prístroje v podaní škodovky uvidíme na frankfurtskom autosalóne.
Vydané  Text: 
Škoda Karoq bude prvým modelom českej značky, ktorý ponúkne digitálne budíky v kaplnke prístrojov. Samozrejme, ako takmer všetko v súčasných škodovkách, aj tento komponent pochádza z koncernových zásob. Našťastie im dovolili aspoň prispôsobiť grafiku, ktorá vyzerá veľmi dobre a kopíruje dizajn analógových prístrojov značky. Digitálne prístroje Citroënu C4 Cactus vyzerajú v porovnaní so škodovkou akoby boli navrhnuté v minulom storočí a fungovali pod Windowsom 98.


Tým prirovnaním som nechcel potopiť Francúzov, ale poukázať na základný problém digitálnych prístrojov. V šuplíku mi ešte stále leží môj prvý dotykový telefón, ktorý má slabé rozlíšenie, smiešnu grafiku a nepraktický systém. Pred pár rokmi som ale z neho bol úplne nadšený, tak ako som dnes nadšený zo súčasného telefónu, ktorý som zakúpil pred pár mesiacmi.

Digitálny panel - Citroën C4 Cactus

Podobný osud postihne aj digitálne prístroje. O pár rokov vám ich smiešna grafika a slabé rozlíšenie budú liezť na nervy. Technika starne príliš rýchlo, čo sa o analógových prístrojoch povedať nedá. Za posledných 40 rokov sa totiž veľmi nezmenili a patria do kategórie „nestarnúcich prvkov“. Výber je samozrejme na vás, osobne ale dúfam, že možnosť výberu analógových prístrojov nám tu ešte nejaký ten rok ostane. Ja by som si za ne asi aj v budúcnosti priplatil. Ak ste ale skalným fanúšikom technologického pokroku, tak vás nové funkcie určite potešia.


Na výber máte 4 rôzne režimy, a to klasický, digitálny, informačný a redukovaný. Ich vizualizácie si môžete pozrieť vo videu pod článkom a vybrať by si mal naozaj takmer každý.





Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »



Predstavujeme AUDI Q6 e-tron: Technologický skok

  • Toto nie je vylepšenie, ani evolúcia. Audi Q6 e-tron predstavuje úplne novú generáciu elektromobilov Audi.

     Nová platforma, nový dizajn, nové technológie, nové riešenia. Také významné, že budú základnými stavebnými kameňmi pre Audi ešte na mnoho ďalších rokov.  Model Q6 e-tron je priekopníkom, ktorý prináša tieto riešenia ako úplne prvý.
  • SERVIS

    Inovatívny rad legálnych žiaroviek OSRAM NIGHT BREAKER® LED W5W je dostupný už aj na Slovensku

  • ams OSRAM, svetový líder v oblasti optických riešení, rozšíril rodinu na Slovensku legálnych LED žiaroviek OSRAM NIGHT BREAKER® LED o žiarovku W5W.

     Osvedčenie Ministerstva dopravy SR o vnútroštátnom typovom schválení komponentu je aktuálne udelené pre náhradné LED svetelné zdroje typu: H1-LED, H4-LED, H7-LED, H7-LED (24 V), a novo aj pre W5W-LED.