VW Golf sa ako SUV sa predvedie už o pár týždňov

Spočiatku sa hovorilo o T-Roc, teraz čítame o novom Golfe e-SUV. Golf v novom variante bude menší ako Tiguan, ale väčší ako avizované Polo SUV T-Cross.
Vydané  Text: 
Kompaktné SUV s postmoderným dizajnom sme prvýkrát videli ešte v roku 2014, kedy sa prezentovalo pod názvom T-Roc a v neštandardnej úprave s otvorenou strechou. Toto pracovné pomenovanie koncept niesol dlhú dobu a dnes sa o ňom hovorí aj ako o Timber alebo Teracor – práve na tieto mená si podľa Auto Motor und Sport Volkswagen zakúpil výhradné práva. Najčastejšie sa však uvádza, že pôjde o konzervatívnejšie pomenovanie Golf SUV.



Automobil bude postavený na populárnej modulárnej platforme MQB, v prípade elektrifikovaného pohonu sa uvažuje nad kitom MEB. Základ bude teda zdieľaný napríklad s Audi Q2. Golf SUV bude odpremiérovaný na medzinárodnom autosalóne vo Frakfurte už v septembri tohto roka a bude rozšírením aktuálnej rodiny modelov Golf.



Dĺžka vozidla dosiahne 4,3, prípadne 4,35 metra, batožinový priestor by mal obsahovať 421 litrov objemu a základným motorom bude litrový a 1,5-litrový TSI EVO. Rázvor náprav bude 2,59 metra a v porovnaní so štandardným Golfom bude svetlá výška zväčšená o 15 milimetrov.

Chýbať nebude ani príplatkový virtuálny kokpit namiesto ručičkových ukazovateľov.



Volkswagen sa na poli SUV a crossoverov činí. Začiatkom roka sme čítali o novom modeli Atlas, potom o Tiguan Allspace s rázvorom kolies zhodným s Kodiaqom, vieme o Polo vo verzii crossover/SUV a teraz čakáme na Golf v tomto väčšom variante.

Crossovery a SUV skrátka valcujú svet a prevalcujú ho.










Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!