Škoda Felicia sa vráti ako elektromobil, poznáme aj dátum premiéry!

Felicia bude opäť tvoriť dejiny automobilky Škoda.
Vydané  Text: 
Felicia mala vždy významné postavenie v portfóliu automobilky Škoda. Tá, ktorú predstavili ešte v roku 1959, bola posledným kabrioletom tejto značky. Ďalší významný míľnik zaznamenala po tridsiatich rokoch. Felicia bola prvým sériovým modelom, vyrábaným pod krídlami koncernu Volkswagen.


Teraz stojíme pred ďalším historickým míľnikom tejto českej automobilky, ktorá chce onedlho predstaviť svoj prvý elektromobil a my si nevieme predstaviť lepšiu príležitosť pre návrat Felicie.


Vozidlo dostane špeciálnu platformu s označením MEB. Tú prvýkrát použili pri koncepte I.D. a koncern na nej hodlá postaviť všetky budúce elektromobily svojich značiek. Volkswagen vtedy uviedol, že elektromobily by mali byť schopné prejsť až 500 kilometrov na jedno nabitie. O pohon sa postará 125 kW elektromotor, umiestnený pri zadnej náprave.


V súčasnosti nepoznáme bližšie podrobnosti, no podľa niektorých zdrojov by sme elektrickú Feliciu mohli vidieť už v roku 2020.




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!