FOTOČLÁNOK – Prehľad odhalených noviniek, ktoré uvidíme vo Frankfurte.

Frankfurtský autosalón sa blíži! Pozrite si prehľad základných noviniek, ktoré uvidíme na výstavisku už 14. septembra.
Vydané  Text: 

**1. Audi A8 –** Nová vlajková loď nemeckej automobilky zaujala skôr technikou, než dizajnom. Zároveň priniesla najsofistikovanejší softvér autonómneho riadenia, ktorý je v súčasnosti na trhu.


**2. VW Polo –** Dlho očakávaný nástupca relatívne nudného hatchbacku je konečne tu! Novinka má šmrnc a interiér ako z budúcnosti. Väčšinu komponentov zdieľa so Seatom Ibiza.


**3. Hyundai i30 Fastback –** Kórejčania chcú zatopiť Octavii a s týmto modelom majú šancu na úspech. Fastback je nepochybne najelegantnejší derivát modelového radu i30, no ponechal si aj kus športového ducha.


**4. Jaguar E-Pace –** Asi najdôležitejším poznatkom je v tomto prípade cena, ktorá sa konečne zmestila pod hranicu 30 000 eur. Ide tak o najlacnejší model tejto klasickej britskej automobilky.


**5. Kia Stonic –** Farebnejšia a viac štýlová alternatíva k modelu Rio. Jej úlohou je zaujať hlavne mladých ľudí s aktívnym životným štýlom.


**6. Mercedes-Benz X –** Luxusná automobilka vstupuje do sveta pick-upov. Opäť mu pritom pomohla spolupráca s alianciou Renault-Nissan, ktorá mu poskytla základy modelu Nissan Navara.


**7. Opel Grandland X –** Ešte stále sa spamätávame z nedávnej nákupnej horúčky skupiny PSA. Nový model bude väčšinu komponentov zdieľať s Peugeotom 3008.


**9. Seat Arona –** Crossover pre masy. Väčšinu dielov zdieľa s menším modelom Ibiza a podobne ako Kia Stonic, cieliť bude na mladých a aktívnych ľudí.


**10. Škoda Karoq –** Nástupca populárneho modelu Yeti predstavil novú identitu. Po stránke dizajnu ide o zmenšený Kodiaq. Nový model ponúkne viac priestoru pre cestujúcich aj batožinu. Celkovo ale pôjde skôr o voľbu rozumu, než srdca.


**8. Opel Insignia GSI –** Posledná trojica písmen prezrádza športový charakter auta. Pôjde tak o najsilnejšiu Insigniu v ponuke.


**11. Suzuki Swift Sport –** Dizajn nového Swiftu je prinajmenšom diskutabilný a pripomína tie čínske kópie, ktoré sa na tamojšom trhu predávajú za stravné lístky. Automobilka však sľubuje veľmi dobré jazdné vlastnosti a my sme zvedaví, či nová generácia prekoná svojho predchodcu.


**12. BMW 6 GT –** Ide v podstate o novú generáciu modelu, ktorý doteraz označovali ako 5 GT. Novinka má športovejší a menej ťažkopádny vzhľad. Ponúkne tiež o niečo praktickejší interiér a lepší komfort.


**13. Hyundai i30 N –** Nová legenda? Možno… Hyundai vytvoril novú športovú divíziu značky, ktorá sa zameria úpravu konvenčných modelov.





Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »



SERVIS / PORADŇA

Ak predávate jazdené auto, legálne môžete zvýšiť cenu o stovky eur

  • Na trhu sa nachádzajú tisíce a tisíce jazdených áut, každé z nich súťaží o pozornosť potenciálnych kupujúcich.

     Najlepšie preto je, keď sa odlišujú kompletnou servisnou históriou, čo najlepšou technickou kondíciou a čistotou. Niekoľko realistických tipov, ako zvýšiť hodnotu jazdeného auta a na čo dbať, aby sa zbytočne neznižovala.
  • AUTO ROKA SLOVENSKO

    Finále Auto Roka Slovensko sa blíži. Odborná porota už odovzdala svoje hlasy

  • Nová nezávislá súťažná anketa je zastrešená odbornou porotou zloženou z motoristických novinárov, influencerov a odbornej verejnosti.

     V nedeľu, 14. marca prebehli v areáli Slovakia ringu spoločné testovacie jazdy. Väčšina poroty svoje hlasy udelila priamo na mieste, absentujúci členovia budú hlasovať individuálnou formou.  Pokračuje tiež hlasovanie v internetovej ankete Auto Roka Slovensko – Hlas Verejnosti.
  • Autopriemysel / Čínske automobilky

    Riaditeľ BMW prekvapil: Čína nie je hrozbou, clá na elektromobily nezvyšujte

  • Európski výrobcovia áut sa obávajú, že by Čína reagovala na európske clá rovnako. Pre BMW je Čína najväčším trhom a ostatné automobilky takisto preferujú zachovanie voľného trhu.

     Zatiaľ čo pre BMW a Mercedes nemusí byť Čína problémom, Stellantis a Renault nové lacné značky ohrozujú. 
  • Prvá jazda

    Prvý test nového VW Tiguan 1.5 eTSI: Je na mieste hovoriť o revolúcii?

  • Každý marketingový špecialista sa hrozí zadania, že má vytvoriť kampaň na produkt „pre každého“. Lenže Tiguan takým produktom je a zdá sa, že výrobca našiel recept na to, ako ho spraviť naozaj dobre.

     Nová generácia je síce podstatne drahšia ako predchodca, ale aj lepšie vybavená už v základnej výbave. Prikladáme aj slovenské ceny.