Kamera do auta Navitel R99 4K: Vidí všetko okolo

Vzhľadom na čoraz hustejšiu premávku a nevyspytateľné nástrahy na cestách predstavujú záznamové kamery do auta vítaného spoločníka a pomocníka pre prípad, že by sa stalo niečo nečakané.

Vydané  Text: 

Bohatá ponuka značky Navitel obsahuje viacero produktov pre motoristov. Nájdete medzi nimi navigácie, kamery, ručné vysávače, USB rozdvojky do 12 V zásuvky, autorádiá, kompresory a mnoho ďalšieho.

Tentoraz sa zameriame na kameru do auta Navitel R99 4K. Ako už jej názov napovedá, dokáže zaznamenávať obraz v ultra vysokom rozlíšení 4K. Vďačí za to snímaču Sony IMX415. V najvyššom rozlíšení zachytí 30 obrázkov za sekundu. Okrem toho ponúka aj možnosť natáčať v polovičnom a štvrtinovom rozlíšení, v každom prípade s dvojnásobným počtom obrázkov za sekundu. Môžete si zaznamenávať nielen jazdy po bežných cestách, ale aj vtedy, keď zájdete do terénu, prípadne sa rozhodnete pre súťažné aktivity. O to, aby ste všetko videli ostro, sa postará sklenená optika. Jej základ tvorí 7-vrstvová šošovka.

Poskytuje pozorovací uhol až 140 stupňov, takže sa pred vami a najmä jej záberom na cestách nič neskryje.

Inzercia

Okrem šošovky a snímača prispieva k dobrému užívateľskému zážitku a ľahkému ovládaniu aj dotykový displej s_3,18-palcovou uhlopriečkou a rozlíšením 960 × 376 pixelov. Vďaka tomu ho môžete ľahko čítať z akéhokoľvek uhla a je jedno či z pozície vodiča, alebo spolujazdca. Na obrazovke sa zobrazujú informácie o ceste, rýchlosť, vzdialenosť k rýchlostnému radaru, aktuálny čas a dátum, ako aj indikátor nahrávania.

Môžete si na ňom prezerať zachytené videá a fotografie, alebo rýchlo a ľahko upravovať nastavenia rozlíšenia nahrávania.

Kamere s kapacitou záznamu 256 GB nechýba možnosť spojenia s mobilným telefónom. Potrebná aplikácia podporuje operačné systémy iOS aj Android, pričom cez mobilný telefón si môžete prezerať aj zhotovené zábery, prípadne si ich aj ukladať do telefónu. Samotné zariadenie využíva okrem káblového prepojenia aj napájanie pomocou kondenzátora odolného proti výpadkom napätia, aj teplotným rozdielom. Pritom poteší, že ju nabijete z USB, aj 12 V zásuvky.

Automobilová kamera Navitel R99 4K vás vďaka zabudovanému GPS čipu zároveň dokáže vystríhať pred nebezpečnými miestami vrátane rýchlostných radarov. Ak niečo také zaznamená, krátko pípne a dá vám vedieť, na čo sa musíte pripraviť. Systém umožňuje zariadeniu nielen prijímať aktuálne súradnice, ale aj sledovať rýchlosť vozidla a informovať vodiča o kamerách, značkách a ďalších nástrahách.

Vďaka snímaču citlivému na preťaženie dokáže kamera v prípade nárazu uložiť nahratý záznam a po spojení so zariadením na ochranu pred vybitím môže zaznamenávať aj prípadné incidenty na parkovisku.

Inzercia

» Autokameru Navitel R99 4K kúpite za 159,9 € na webe agem.sk





ODPORÚČANÉ