Chladiace boxy Coldtainer: Niekto to rád akurát

Niekto chladené, mrazené, iný teplé, prípadne pri izbovej teplote. Reč je o preprave tovarov citlivých na teplotu. A práve v tomto prípade predstavujú riešenie chladiace boxy od spoločnosti Eberspächer.

Vydané  Text: 

Prečo spomíname chladiace boxy Coldtainer práve v špeciálnom vydaní zameranom na elektromobilitu? Pretože čoraz častejšie sa stretávame s dodávkovými vozidlami najrôznejších veľkostí, ktoré jazdia čisto na elektrinu. Ich ponuka sa rozširuje, pre mnohé dopravné spoločnosti sa elektrický pohon stáva riešením ich potrieb, a tak pokiaľ prepravujú aj materiály citlivé na teplotu, musia sa pozerať po riešeniach, ktoré im umožnia poskytovať služby čo najefektívnejšie.

Majú všetko, čo potrebujete

Ponuka spoločnosti Eberspächer sa v tomto prípade zameriava na samostatné chladiace boxy s označením Coldtainer. Názov vznikol veľmi pochopiteľne, spojením slov cold a container, čiže chlad a kontajner. A je jedno, do akého veľkého vozidla potrebujete takýto box namontovať, čo v ňom chcete prevážať a v akom teplotnom reťazci sa má tovar udržiavať. Eberspächer ponúka svoje produkty Coldtainer v rozsahu objemov 22, 32, 56, 82, 140, 330, 720 a 760 litrov. Čiže od malých, na prepravu liekov, prípadne lekárskeho materiálu, ktoré sa zmestia aj do osobného vozidla, až po veľké, ktoré využijú vozidlá na zásobovanie kvetmi, mrazenými potravinami, prípadne čímkoľvek, čo potrebuje dodržiavať špeciálny teplotný reťazec.

Jednoduchá montáž, žiadne zásahy a udržanie záruky výrobcu vozidla. Coltainer má samé výhody

Jednoduchá montáž, žiadne zásahy a udržanie záruky výrobcu vozidla. Coltainer má samé výhody

V závislosti od vašich potrieb dokážu boxy dokonca aj kúriť. Rozsah teplôt si, v závislosti od modelu, nastavíte od plus 40 °C do mínus 35 °C. Možno si kladiete otázku, načo je dobré kúrenie, keď ide o Coldtainer a prepravné firmy potrebujú skôr chladiť, ako zohrievať. Ako nám povedal Vladimír Beihoffner zo slovenského zastúpenia spoločnosti Eberspächer, niektoré medicínske preparáty, liečivá, prípadne krv, sa pri preprave musia udržiavať vo veľmi striktom teplotnom reťazci, takže ak je vonku veľmi zima, treba im prikúriť.

Samostatná jednotka

Problém udržiavania teploty spočíva v jej energetickej náročnosti. Túto otázku vyriešili chladiace boxy Eberspächer veľmi múdro. Energiu na chladenie, prípadne kúrenie, čerpajú z vlastnej batérie, takže nijako nezaťažujú spotrebu vozidla. Zvlášť pri elektromobiloch ide o veľmi dôležitý moment, ktorý znamená, že používanie zariadenia Coldtainer nebude negatívne vplývať na dojazd vozidla. Pre kuriérske spoločnosti ide o životne dôležitý moment. Ako podotkol Vladimír Beihoffner, batéria zariadenia vydrží, v závislosti od teplôt a požadovaného výkonu, minimálne celý pracovný deň, niekedy aj dva a nabíja sa v čase, keď vozidlo stojí. Ideálne spolu s batériou elektromobilu, potrebuje však vlastné 220 V pripojenie.

Tým sa výhody produktu Coldtainer ani zďaleka nekončia. Ako takýto box vložíte do vozidla, aby stál na mieste a počas jazdy sa nehýbal? Eberspächer používa špeciálne upevňovacie popruhy (gurtne), ktoré sa zachytia do vlastných kotviacich bodov v nákladovom priestore vozidla a máte po probléme. Žiadne vŕtanie, skrutkovanie, dodatočné zásahy do elektroinštalácie, nič. Celá montáž zariadenia trvá menej ako dve hodiny, nevyžaduje si žiadne konštrukčné zásahy, a teda neovplyvňuje fabrickú záruku vozidla. Ako užívatelia ste bez obáv.

Coldtainer myslel aj na špeciálne zaobchádzanie s potravinami a medicínsky materiálom z hľadiska čistoty, hygieny a certifikátov. Boxy s predným plnením, čiže od objemu 140 l a viac pri verzii chladenia a mrazenia majú aj certifikáciu ATP na prevoz jedla a potravín. Pre potreby požiadaviek na prepravu medicínskeho tovaru spĺňajú všetky mimoriadne prísne podmienky a získali potrebné certifikáty. Pokiaľ sa zaoberáte prepravou tovarov citlivých na teplotu, vo vašej flotile máte elektrické vozidlá a hľadáte spôsob, ako ich využiť a neznížiť ich dojazd nárokmi na chladenie, tak Coldtainer od spoločnosti Eberspächer predstavuje ideálne riešenie.

Inzercia

Inzercia





Okolo áut a motoriek sa pohybujem odmalička, aj keď sme nikdy v rodine nemali Škodu 105/120. Za jeden z najväčších výkonov považujem generálku Žiguláka, ktorou sme s kamarátmi zložili praktickú maturitu na dopravnej priemyslovke. Na autách ma zaujímajú technické riešenia a inovácie, preto mi je ľúto, že v ostatnej dobe sa dozvedáme viac o konektivite a o mobilnom internete v autách než o novinkách v motoroch, nápravách a prevodovkách. Podľa mňa by auto malo mať charakter a aspoň trochu komunikovať s vodičom. Na autonómne jazdenie sa zatiaľ pozerám skepticky, aj keď časom môže byť riešením najmä v mestách. Baví ma cestovanie, komunikácia s ľuďmi a rozširovanie obzorov.

ODPORÚČANÉ