VÝSLEDOK ŠPRINTU

Lamborghini Revuelto vs Tesla Model S Plaid: V šprinte ten druhý vôbec nestíha

Anglický YouTube kanál carwow proti sebe postavil dve zdanlivo odlišné vozidlá, ktoré podrobil testom. Celkovo si vyskúšali 3 disciplíny a víťaz bol jednoznačný.

Takýto výsledok duelu dvoch rozdielnych áut čakal asi málokto
Vydané  Text: 

Bez ohľadu na to, koľko vesmírov môže existovať, neexistuje asi ani jeden, v ktorom by Lamborghini Revuelto a Tesla Model S Plaid boli rivalmi. Revuelto je superšport s V12, ktorý vyšiel minulý rok. Tesla Model S Plaid je silnejšia verzia elektrického sedanu, ktorý je na trhu od roku 2012. Napriek zrejmým rozdielom nie sú tieto dva automobily až tak vzdialené, pokiaľ ide o akceleráciu na rovinke.

YouTube kanál Carwow ich postavil proti sebe v sérii drag raceov(šprintov), potom v rolling race, a taktiež testovaní brzdnej dráhy. Kým Lamborghini bolo úplne sériové, Plaid mal niekoľko úprav z ponuky Track Package od Tesly. Vysoko výkonný elektromobil dostal silnejšie brzdy, znížené športové odpruženie a extra spodné panely na zlepšenie aerodynamiky a zvýšenie maximálnej rýchlosti.

Aj keď Model S bol celkovo rýchlejším autom, zaujalo niečo iné. Obe vozidlá mali softvérové problémy, ktoré sa väčšinou vyriešili starým dobrým spôsobom – vypnúť a zapnúť. Toto je presne dôvod, prečo mnohí ľudia preferujú staršie autá – menej vecí, ktoré sa môžu pokaziť a nechať vás stáť na kraji cesty.

Inzercia

Samozrejme, môže byť niečo v neporiadku s týmito dvoma autami, takže by nebolo úplne fér zovšeobecňovať. Avšak čím je moderné vozidlo zložitejšie, tým je pravdepodobnejšie, že bude mať problémy, či už softvérové alebo hardvérové. Nechápte ma zle. Technológia je skvelá, pokiaľ funguje tak, ako má a palubný počítač nesvieti ako vianočný stromček.

Pozrime sa spoločne na výsledky:

  • Šprint z 0 km/h – víťaz Tesla (4x po sebe)
  • Šprint z 80 km/h – víťaz Lamborghini (1x)
  • Test brzdenia – víťaz Tesla

Možno prekvapivo, ale Tesla vyhrala aj pri teste bŕzd, i keď vo všeobecnosti práve za ne elektromobil verejnosť často kritizuje. Čo sa týka výkonu, je fascinujúce, ako môže Model S konkurovať v najvyššej lige napriek tomu, že je to 12-ročné auto. So začiatočnou cenou okolo 88 000 dolárov(81 000 €) je Plaid takmer sedemkrát lacnejší ako Revuelto. Nemá prestíž auta s rozbúreným býkom v logu, no ide o skutočnú raketu, najmä čo sa týka šprintov.





ODPORÚČANÉ



Inzercia