Nová KIA ProCeed ide do predaja, na čo sa môžeme tešiť?

KIA ProCeed štartuje predaj už tento štvrtok 17. januára. Nová generácia krásneho vozidla stavia na očividnej vizuálnej príbuznosti s aktuálnou generáciou vozidiel Ceed a atraktívnom karosárskom vyhotovení Shooting Brake.
Vydané  Text: 
Nový ProCeed je kompletne navrhnutý v Európe a od 15. novembra 2018 sa vyrába na Slovensku. Pre výrobný závod pri Žiline bolo spustenie výroby veľkou udalosťou, viac ako 300 pracovníkov sa zúčastnilo školení v kórejskom Namyangu. Nemožno teda tvrdiť, že ProCeed bude iba vizuálne pútavejším kombíkom postavenom na Ceede. Mieri oveľa vyššie.
Dnes ešte ProCeed nenachádzame v slovenskom konfigurátore automobilky, očakávame, že sa tam objaví práve 17. januára, teda presne v deň spustenia predaja. Už dnes ale vieme, že Kia ProCeed ponúkne nasledovné motory a prevodovky: * 1,0-litrový zážihový motor T-GDI s výkonom 120 k (88 kW) (1,0 T-GDI) * 1,4-litrový zážihový motor T-GDI s výkonom 140 k (103 kW) (1,4 T-GDI) * 1,6-litrový zážihový T-GDI 204 koní (150 kW) (GT) * 1,6-litrový vznetový CRDi Smartstream 136 koní (100 kW) (1,6 CRDi) * Šesťstupňová manuálna prevodovka (MT) * Sedemstupňová dvojspojková prevodovka (7DCT)
Nový ProCeed zdedil názov po predchádzajúcej generácii trojdverového kupé Kia pro_cee’d, ktorý sa takisto vyrábal v závode na Slovensku, celkovo sa v jeho dvoch generáciách predalo 190-tisíc kusov. Najnovšia generácia má ale ešte vyššie ambície, pretože prichádza s piatimi dverami a teda oveľa širším záberom. Nad ProCeedom môžu uvažovať aj tí, ktorí doteraz o trojdverový pro_cee’d nikdy ani len pohľadom nezavadili. Kia ProCeed ponúkne batožinový priestor s objemom až 594 litrov a pokiaľ ide o bezpečnosť, tam kórejská automobilka ponúkne balíček technológií Drive Wise. Nájdete v ňom napríklad systém pre aktívne udržiavanie v jazdnom pruhu do rýchlosti 180 km/h, funkciu automatického núdzového brzdenia, cúvaciu kameru s dynamickým navádzaním, systém monitorovania mŕtvého uhla či systém upozorňujúci na pohyblivé prekážky.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX! 
  • Predstavujeme AUDI Q6 e-tron: Technologický skok

  • Toto nie je vylepšenie, ani evolúcia. Audi Q6 e-tron predstavuje úplne novú generáciu elektromobilov Audi.

     Nová platforma, nový dizajn, nové technológie, nové riešenia. Také významné, že budú základnými stavebnými kameňmi pre Audi ešte na mnoho ďalších rokov.  Model Q6 e-tron je priekopníkom, ktorý prináša tieto riešenia ako úplne prvý.