Fotogaléria:Prvý test Nissan Ariya FWD (Nissan Electrified Event 2022)

Prvý test Nissan Ari


Takto vyzerajú kľúčové komponenty pohonu e-POWER: benzínový generátor, elektrický pohon a relatívne malá batéria pre rozjazdy bez použitia benzínového motora.
NISSAN QASHQAI e-POWER je v podstate elektromobil, ale bez trakčnej batérie. Energiu čerpá výhradne z benzínového trojvalca, ktorý funguje ako generátor elektriny. Je to zaujímavý koncept, sľubuje spotrebu okolo 5 l/100 km. Jazdné vlastnosti zodpovedajú hybridnému esúvečku, trocha nás zamrzeli občasné nelichotivé zvuky benzínového motora pod kapotou.
Do modelu Townstar výrobca vkladá veľké nádeje. Model nahradí aktuálne dodávky a vany NV-200 a bude v predaji aj ako elektromobil s dojazdom 285 km
Všetky tlačidlá v Nissane Ariya sú takéto - gravírované, podsvietené a s vibračnou odozvou. Sú kapacitné, takže reagujú aj na slabý dotyk prsta.
Celá táto stredová konzola sa dá elektricky posunúť až o 15 cm v pozdĺžnom smere. Praktické riešenie, len škoda, že sa pravé koleno nemá kde oprieť.
S telesnou výškou 175 cm ostáva na hlavu ešte dobrých 5 cm miesta, na nohy nehovoriac. Pokojne si môžete preložiť nohu cez nohu. Len madlo nad dverami je posunuté nápadne dozadu, čím stráca opodstatnenie pri vystupovaní.
Združený obrazový panel spája prístrojový displej s tým stredovým a dopĺňa ich head-up displej a digitálne spätné zrkadlo. Tie vonkajšie sú ešte vždy klasické. Na prvý pohľad vládne interiéru minimalizmus, ale po skúsenosti s Ariyou hodnotíme, že je primeraný a zohľadňuje aj nároky na bezpečné ovládanie infotainmentu a ergonómiu. K sedadlám, posedu a proporciám volantu nemáme žiadne výhrady.
Združený obrazový panel spája prístrojový displej s tým stredovým a dopĺňa ich head-up displej. Na prvý pohľad vládne interiéru minimalizmus, ale po skúsenosti s Ariyou hodnotíme, že je primeraný a zohľadňuje aj nároky na bezpečné ovládanie infotainmentu a ergonómiu. K sedadlám, posedu a proporciám volantu nemáme žiadne výhrady.
Priestor na nohy ako v limuzíne. K dobrému dojmu prispeli aj mäkké koberčeky. Chýbajú snáď len lietadlové stolčeky a držiaky na mobily.
Bronzová alebo čierna karoséria? Obe svedčia modelu Ariya vynikajúco, ale so svetlejším lakom vyniknú čierne lesklé doplnky, ako lakované blatníky, predná maska či stĺpiky karosérie.
Zľava: Nissan Juke HEV, Qashqai e-POWER, X-Trail e-Power s maskovaním, Leaf a Ariya
Nissan Leaf e-4ORCE sme vyskúšali ako prototyp s pravostranným riadením a išlo asi o najväčšie prekvapenie celého podujatia. Leaf s takouto dynamikou a stabilitou by si zaslúžil vlastnú športovú edíciu.
Nissan Leaf e-4ORCE sme vyskúšali ako prototyp s pravostranným riadením a išlo asi o najväčšie prekvapenie celého podujatia. Leaf s takouto dynamikou a stabilitou by si zaslúžil vlastnú športovú edíciu.

Pokračujte na ďalší príspevok »



Inzercia

Bestsellery ešte výhodnejšie